Україна в ООН заявила про ймовірність ядерної загрози в Криму

 

На засіданні Генасамблеї ООН Україна висловила побоювання щодо можливості розгортання Росією ядерного потенціалу в тимчасово анексованому Криму.
Українська сторона просить міжнародну спільноту звернути увагу і відреагувати на це.

Про це розповів на засіданні Генасамблеї ООН в четвер, 12 листопада, заступник Постійного представника України Юрій Вітренко.

“Триваюча трансформація Криму в величезну військову базу може вказувати на можливість розгортання ядерного потенціалу на окупованому півострові, підриваючи тим самим статус України, що не володіє ядерною зброєю. Це повинно змінитися негайно”, — цитує під час виступу Вітренка Постійне Представництво України при ООН.

Він також вказав на те, що Росія не допускає на півострів інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії – МАГАТЕ.

“Уже сьомий рік поспіль український півострів Крим і місто Севастополь залишаються окуповані державою, яка володіє ядерною зброєю, — Росією. Крім того, Росія продовжує військову агресію в окремих районах Донецької і Луганської областей. У результаті окупаційна держава заважає інспекторам МАГАТЕ потрапити в місця зберігання ядерних і радіоактивних матеріалів — як у Криму, так і на сході України”, — зазначив він.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що не виключає, що Росія може розміщувати ядерну зброю в окупованому Криму, хоча підтверджень цього в української влади немає.

Читайте також:
Військові США провели навчання, змоделювавши ядерний напад Росії на Європу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна