Росія готується розмістити ядерну зброю в Криму, – Таран

 

На території тимчасово окупованого Кримського півострову Російська Федерація здійснює підготовку до розміщення ядерної зброї.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран в інтерв’ю турецьким медіа напередодні засідання у Києві міністрів оборони та закордонних справ України та Туреччини у форматі “квадриги”, повідомляє в п’ятницю, 18 грудня, пресслужба Міноборони.

“Підготовка Росією до розміщення ядерної зброї у Криму становить серйозну небезпеку для всієї Європи та цивілізованого світу. Спроба Російської Федерації встановити домінування в Чорноморському басейні є великою загрозою економіці України, Туреччини та інших європейських країн”, — наголосив Таран.

Міністр оборони також назвав небезпечним перешкоджання Росією вільному судноплавству у Керченській протоці.
Намагання Росії придушувати комунікації засобами радіоелектронної боротьби перешкоджають навігації повітряних суден та судноплавства у акваторії Чорного моря. Цю занепокоєність також поділяють інші країни регіону, зокрема, Румунія, відзначив він.

Читайте також:
Кривонос назвав об’єкти в окупованому Криму, де РФ може зберігати ядерну зброю

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що не виключає, що Росія може розміщувати ядерну зброю в окупованому Криму, хоча підтверджень цього в української влади немає.

Згодом на засіданні Генасамблеї ООН Україна висловила побоювання щодо можливості розгортання Росією ядерного потенціалу в тимчасово анексованому Криму.
Українська сторона просить міжнародну спільноту звернути увагу і відреагувати на це.

Читайте також:
Військові США провели навчання, змоделювавши ядерний напад Росії на Європу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна