Солдатське меню у всіх військових частинах ЗСУ формуватимуть за каталогом

 

У тих військових частинах, де організовували харчування за системою аутсорсингу, тепер закуповуватимуть дві послуги: з доставки продуктів за каталогом, і з організації та приготування солдатського меню.

Про це повідомив заступник начальника управління розвитку продовольчого забезпечення Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ полковник Олександр Хмиз у коментарі виданню “Армія.Інформ”.

З його слів, у тих військових частинах, де немає штатного персоналу для забезпечення харчування, проведено тендер із закупівлі послуги з організації харчування.

Це комплекс послуг, який включає:

  • послугу забезпечення комплектами продуктів за каталогом;
  • послуги щодо забезпечення харчуванням (приймання, зберігання, переміщення, освіження запасів продовольства, облік та видача продуктів харчування, приготування страв, підтримання їдалень та складів у належному санітарному стані, комунальні виплати тощо).

“Інколи перехід на систему харчування за каталогом подається як щось фантастичне та надзвичайне. Потрібно врешті-решт зрозуміти, що організація якісного харчування наших військовослужбовців у нормальних умовах — це звичайний процес, який вже давно на часі”, – покоментував Хмиз.

Нагадаємо, в березні 2017 року, стало відомо, що Збройні сили України за три роки мають перейти на нову систему харчування за каталогом продуктів.
Відповідно до цього рішення в Збройних Силах збільшено раціон харчування з 32 позицій до 406. Зокрема додано свіжі овочі та фрукти, та такі позиції як кава та ін.
Однак у лютому-березні 2020 року в системі військового харчування за аутсорсом сталася криза, яка була розв’язана рішенням Верховної Ради. При цьому всі бойові частини були вже переведені на каталог. Надалі керівництво зупинило перехід решти армії на харчування за каталогом.

За інформацією МОУ, з 1 січня 2021 року передбачається переведення усіх Збройних сил на харчування за каталогом. 106 військових частин, які забезпечені персоналом для приготування їжі, залишаються на каталозі, а 252 — додатково до закупівлі продуктів за каталогом закуповуватимуть послуги з приготування їжі.

Читайте також:
За каталогом харчуватимуться всі ЗСУ, так годуватимуть і аутсорсери, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна