Зеленський оголосив 23 січня Днем жалоби через пожежу в Харкові

 

У зв’язку з трагедією, що сталася 21 січня 2021 року внаслідок пожежі в будинку для літніх людей у місті Харкові та призвела до людських жертв, а також з метою вшанування пам’яті загиблих в Україні 23 січня оголошено днем жалоби.

Відповідний указ № 23/2021 “Про оголошення в Україні дня жалоби” підписав президент Володимир Зеленський, повідомляє сайт глави держави.

Відповідно до указу, в цей день на всій території України буде приспущено Державний прапор на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

Також мають бути скасовані розважально-концертні заходи та внесені відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

“У цій страшній пожежі ми втратили 15 людей. Це були чиїсь батьки та матері, чиїсь бабусі й дідусі. Так, у них позаду було довге життя, але попереду їх точно не мала чекати така жахлива смерть. Ці люди мали право на турботу, догляд та безпеку на схилі своїх років. Щоб гідно вшанувати їхню пам’ять, завтра оголошено день трауру. Бо зайвих громадян в Україні не існує”, – сказав Зеленський.

Він висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

Як інформувала “Новинарня“, 21 січня в Харкові загорілася двоповерхова будівля, переобладнаній під будинок для літніх людей. Загинуло 15 осіб.

В обласному департаменті соцзахисту населення повідомили, що будинок для літніх людей не був ніде офіційно зареєстрований.

За фактом пожежі затримано чотирьох осіб. Це власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендар будинку та його дружина – директор приватного підприємства, яка фактично керувала закладом.
Також затриманий адміністратор, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований.

Читайте також:
Венедіктова назвала ймовірну причину пожежі в Харкові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.