Пожежа в Харкові: директора пансіонату і ще трьох осіб затримали

 

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що затримано дружину власника будинку для літніх людей у Харкові, де напередодні трапилася пожежа.

За її словами, затримана здійснювала керівництво закладом.

Про це генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова написала у фейсбуці в п’ятницю, 22 січня.

“Затриманий власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендар будинку та його дружина – директор приватного підприємства, яка фактично керувала закладом. Також затриманий адміністратор, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований. Всім їм готуються повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів”, – зазначила вона.

Затримане подружжя було засновниками громадської організації, метою діяльності якої встановлено сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів, яка ймовірно використовувалась для прикриття діяльності пов’язаної з доглядом за особами похилого віку.

“Вартість перебування в пансіонаті “Золотий час” вони оцінювали в середньому в 15 тисяч гривень”, – додала Венедіктова

Вона зауважила, що на будівлю, у якій функціонував пансіонат для літніх, відсутні документи на введення в експлуатацію, і до неї без отримання спеціальних дозволів, передбачених законодавством, підключено електро- та газопостачання, шляхом під’єднання від комунікацій будинку, який належним чином оформлений.

Як інформувала “Новинарня“, 21 січня в Харкові загорілася двоповерхова будівля, переобладнаній під будинок для літніх людей. Загинуло 15 осіб.

В обласному департаменті соцзахисту населення повідомили, що будинок для літніх людей не був ніде офіційно зареєстрований.

Читайте також:
Венедіктова назвала ймовірну причину пожежі в Харкові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна