В Індонезії назвали ймовірну причину падіння “Боїнга”

 

Після розшифровки даних бортового самописця рейсу SJ182, піднятого з дна моря, слідчі виявили, що незадовго до катастрофи у літака відмовила система подачі палива в один з двох двигунів.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на інформацію попереднього розслідування.

Згідно з інструкцією, цей двигун потрібно було відключити. Літак Boeing 737 може летіти і на одному двигуні, а пілоти літака обов’язково тренуються для здійснення таких польотів. Але, з незрозумілих поки що розслідуванню причин, досвідчені пілоти індонезійського літака порушили інструкцію і спробували відновити подачу палива.

У цей момент керування літаком було дуже складним через велику різницю в тязі двигунів, а пілоти могли відволікатися від нього, займаючись двигуном.

Також через різницю в тязі міг відключитися автопілот. Експерти з безпеки заявили виданню, що якщо автопілот раптово вимкнувся, то аеродинамічні сили могли змусити індонезійський літак опустити ніс і почати зниження, яке і призвело до падіння в море.

За словами джерела, знайомого з ходом розслідування авіакатастрофи, це один з головних сценаріїв, який досліджують слідчі.

Інше джерело повідомило, що в ході попереднього польоту літака, що розбився у пілотів виникла аналогічна проблема з автоматом тяги. Але ця подія не була зареєстрована належним чином в журналі обслуговування літака.

Прессекретарка авіакомпанії від коментарів наразі відмовилася.

Нагадаємо, 9 січня в Індонезії зазнав аварії літак Boeing 737-500 авіакомпанії Sriwijaya Air. На його борту перебували 62 людини: 50 пасажирів, в тому числі десятеро дітей, а також 12 членів екіпажу.

Читайте  також:
У Польщі на дельтаплані розбився український контрабандист

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна