В Індонезії розбився пасажирський Boeing 737

 

Пасажирський Boeing 737−500, який вилетів 9 січня з Джакарти, пропав зі зв’язку та розбився в Індонезії.
Йдеться про літак компанії Sriwijaya Air, який прямував за маршрутом Джакарта-Понтіанак (міста в Індонезії) — рейс №SJ182. Відомо, що на борту лайнера перебували понад 50 осіб.

Про це в суботу, 9 січня, повідомляє ВВС.

Рейс вилетів з міжнародного аеропорту Сукарно Хатта.

За попередніми даними, літак розбився в районі безлюдного острова Лаки (архіпелаг Серібу, Яванське море, Індонезія), повідомляє індонезійський сайт detikNews. Представники влади архіпелагу підтвердили, що літак розбився та “вибухнув”, уточнює цей портал.

Авіакатастрофа сталася приблизно о 14:30 за місцевим часом.

Диспетчери втратили зв’язок з лайнером незабаром після того, як 9 січня він вилетів з аеропорту Джакарти, столиці країни, повідомляє Bloomberg з посиланням на рятувальні служби Індонезії.

CNN Indonesia пише, що літак піднявся на висоту понад три кілометри, проте приблизно за хвилину опустився практично до рівня моря, після чого з ним зник зв’язок.

У міністерстві транспорту Індонезії вже почали пошуково-рятувальні роботи, про виявлення лайнера чи його уламків поки не повідомлялося.

Пізніше влада Індонезії підтвердила, що літак зазнав аварії.

“Так, недалеко від острова Мале”, – сказав міністр транспорту Індонезії Буді Кар’я Сумаді в інтерв’ю порталу Detik на питання, чи підтверджено, що зниклий літак зазнав аварії.

Flightradar24 уточнює, що рейс №SJ182 виконував Boeing 737−500 з реєстраційним номером PK-CLC (MSN 27323). Перший політ цього літака відбувся в травні 1994 року — тобто лайнеру було 26 років.

Sriwijaya Air — це індонезійська авіакомпанія, що базується в Джакарті, зі штаб-квартирою в міжнародному аеропорту Сукарно-Хатта. Це третій за величиною перевізник в країні, якому належить парк вузькофюзеляжних літаків.
Sriwijaya Air пропонує рейси в основному в самій Індонезії, а також за кількома міжнародними напрямками.

Читайте  також:
У Польщі на дельтаплані розбився український контрабандист

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна