У США заарештували жінку, що намагалася продати ноутбук Пелосі російським спецслужбам

 

У Пенсільванії заарештували жінку, яка під час заворушень в Капітолії вкрала ноутбук спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі і хотіла продати його в Російську Федерацію.

Про це в понеділок, 18 січня, повідомило видання The Hill з посиланням на Міністерство юстиції США.

Райлі Джун Вільямс інкримінують усвідомлене незаконне вторгнення на територію, куди вхід є заборонений, а також протизаконні дії на території Капітолію.

У судовому позові повідомляється, що Вільямс “збиралася продати вкрадений ноутбук в Росію другові, який потім планував продати його СЗР (Службі зовнішньої розвідки РФ)”, проте угода зірвалася.

За словами слідчих, ноутбук або все ще перебуває у Вільямс, або вона його знищила.

Раніше помічник Ненсі Пелосі заявляв, що вкрадений ноутбук використовувався тільки для презентацій.

Як інформувала “Новинарня“, надвечір 6 січня натовп прибічників чинного президента Дональда Трампа взяв штурмом будівлю Капітолію – парламенту США – у Вашингтоні.
Попри те, що демократ Джо Байден на президентських виборах переміг зі значним відривом та захистив свою перемогу в судах, ключовим етапом мав стати підрахунок голосів виборників на спільному засіданні двох палат Конгресу США 6 січня. На цей день Трамп зібрав у Вашингтоні мітинг своїх прихильників, переважно привезених з інших регіонів. Мітингувальники влаштували сутички з поліцією, прорвали охорону навколо та всередині Капітолію і на деякий час захопили будівлю парламенту. Вони розбивали вікна й влаштовували безчинства в деяких кабінетах.
Частина членів Конгресу і працівників заблокувалися в сесійній залі та інших приміщеннях або були евакуйовані.

6 січня в сутичках або внаслідок інших надзвичайних подій навколо штурму загинули чотири особи. Зокрема, поліція застрелила 35-річну жінку з числа протестувальників, яка намагалася залізти в розбите вікно. Ще три людини померли “внаслідок надзвичайних ситуацій”.

Надвечір 6 січня правоохоронці звільнили Капітолій від протестувальників, парламент відновив роботу та зрештою затвердив результати виборів.

Правоохоронці заявили, що внаслідок заворушень 6 січня понад пів сотні співробітників поліції Капітолію та поліції Вашингтона отримали тілесні ушкодження, і кілька співробітників поліції Капітолію були госпіталізовані з серйозними травмами.

Читайте також:
Стало відомо, які укази Байден підпише в перші дні на посаді

Безпрецедентні заходи безпеки у Вашингтоні: США готуються до протестів і інавгурації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна