Білорусь хоче запросити російських силовиків на український кордон, – ЗМІ

 

У секретному листі, який направили силовики з Мінська до Москви, стало відомо, що Білорусь запрошує на свій кордон прикордонників Федеральної служби безпеки РФ.

Про це йдеться в матеріалі журналіста Андрія Цаплієнка, повідомляє ТСН.

Документ – перехоплений лист головного білоруського прикордонника Анатолія Лаппа своєму російському колезі, першому заступнику ФСБ Володимиру Кулішову. Датований 17 грудня минулого року.

Фото з ТГ-каналу Андрія Цаплієнка

В ньому російським силовикам пропонується створити постійні розвідувальні пости вздовж усього українсько-білоруського кордону.

Ці об’єкти в листі називаються спільними постами радіоелектронної та технічної розвідки. На них будуть працювати російська розвідувальна техніка і російські силовики.

“Наша межа з Росією стає фактично на 1084 кілометри довшою”, – пише в своєму телеграм-каналі Цаплієнко.

У ЗСУ на запит журналіста прокоментували цю інформацію.

“Ми вживаємо контррозвідувальних заходів, розуміємо, що може бути створений союз і спільні збройні сили або збройні сили під єдиним командуванням”, – заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Якщо розвідувальні пости створять, росіяни, як на долоні, бачитимуть рух техніки в прикордонній смузі і слухатимуть весь ефір – від мобільних телефонів до зашифрованих засобів зв’язку.

“Вони будуть використовувати засоби такі самі, як на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей”, – додав Наєв.

Як інформувала “Новинарня“, білоруська армія брала участь в російських військових навчаннях “Кавказ-2020”.

Читайте також:
Російські десантники прибули у Білорусь на навчання “Слов’янське братство-2020”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна