Білоруська армія візьме участь в російських військових навчаннях “Кавказ-2020”

 

Білоруські військовослужбовці протягом 21-26 вересня візьмуть участь у стратегічному командно-штабному навчанні “Кавказ-2020”, яке проводиться на військових полігонах РФ.

Про це повідомила в понеділок, 14 вересня, пресслужба білоруського міністерства оборони.

“До участі в навчанні від Збройних сил Республіки Білорусь залучається батальйонна тактична група механізованої бригади”, – йдеться в повідомленні.

Всього, за даними міноборони, до проведення навчання “Кавказ-2020” планується залучити до 12,9 тисяч військовослужбовців, до 250 танків, до 450 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, до 200 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню.

“На першому етапі органи військового управління проведуть планування бойових дій у створеній за завданням умовній військово-політичній обстановці. Будуть відпрацьовані питання взаємодії між військовими контингентами країн-учасниць навчання в інтересах відбиття ударів засобів повітряного нападу, ведення розвідувально-пошукових і оборонних дій”, – йдеться в повідомленні.

На другому етапі планується вирішувати завдання безпосереднього управління військами у ході проведення спільних бойових дій.

У рамках навчання передбачено практичні заходи військ, спрямовані на відпрацювання питань розгортання та ведення територіальної оборони.

Як інформувала “Новинарня“, у російських навчаннях “Кавказ-2020” відмовилися брати участь дві з шести країн. 

Читайте також:
Росія в Криму готується до навчань “Кавказ-2020”: з перевіркою прибув командувач ПВО

Відповідь на “Кавказ-2020” за стандартами НАТО: Таран повідомив подробиці навчань “Спільні зусилля-2020”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна