Окупанти в Криму виставили на продаж завод марочних вин “Коктебель”

 

Підконтрольна Кремлю влада Криму виставила на аукціон завод марочних вин “Коктебель”. Стартова ціна підприємства – 100 млн рублів.

Про це йдеться на російському сайті для розміщення інформації про проведення торгів.

У документації зазначено, що Міністерство майнових і земельних відносин Криму продає нерухоме майно винзаводу – 73 об’єкти в Щебетовці, Коктебелі, Курортному, Наниковому. Їх вартість – 80,8 млн рублів.

Також наголошується, що земельні ділянки підприємства оцінені в більш ніж 17,35 млн руб, рухоме майно – трохи менше двох мільйонів рублів. Об’єкти, згідно з документацією, перебувають в оренді у ТОВ “Завод марочних вин “Коктебель”.

Заявки на участь в аукціоні приймаються до 20 січня. Проведення торгів заплановане на 26 січня.

Довідково:
ТОВ “Завод марочних вин “Коктебель” було засноване в жовтні 2014 року, воно на 99,8% належить ТОВ “Гатчинський спиртовий завод” з Ленінградської області Росії.

Підприємство належить Михайлу Якубчику, якого російські ЗМІ називають родичем директора Служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Наришкіна, пише видання “Крим.Реалії”.

Завод марочних вин “Коктебель” був заснований у 1879 році.
Згідно з інформацією на сайті підприємства, завод має власні виноградники на площі близько 1070 га і ємнісний парк не менше 5 мільйонів літрів для виробництва тихих вин і не менше 6 мільйонів літрів – для виробництва десертних вин і портвейнів.

Як інформувала “Новинарня“, в середині листопада 2020 року стало відомо, що так зване “міністерство майнових і земельних відносин Криму” продає винзавод “Масандра”. Нині 100% акцій АТ – у Мінмайна Криму. Крок аукціону становить 26,5 млн рублів (0,5% початкової ціни продажу).
14 грудня стало відомо, що винзавод “Масандра” в окупованому Криму за $73 млн купив “касир Путіна”.

Читайте також:
Окупанти прокладають водогін для Севастополя через виноградники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна