Окупанти прокладають водогін для Севастополя через виноградники

 

У Балаклаві підрозділи головного військово-будівельного управління №4 російського міністерства оборони прокладають труби по виноградниках агрофірми “Золота Балка” для подачі води в Севастополь з озера в Кадиковському кар’єрі.

Про в понеділок, 16 листопада, повідомляє “Крим.Реалії”.

Наразі роботи проводяться в районі 1-го відділення “Золотої Балки”, будівельники зварюють труби великого діаметра і за допомогою автокрана укладають їх у вириті траншеї.

Прокладають воду через виноградники. Фото: Крим.Реалії

Як раніше повідомляла підконтрольна Кремлю влада Севастополя, заплановано перекидання води з Кадиковського кар’єра в обсязі 4 млн кубічних метрів.

Її подачу планують почати вже в січні по 15 тисяч кубометрів на добу. Вода з кар’єра надходитиме в Чорну річку, далі – на гідровузол №3 в Інкермані. Після очищення і знезараження вода подаватиметься у міський водопровід.

У жовтні фахівці севастопольського підприємства “Водоканал” повідомили, що були відібрані проби і виконані аналізи в акредитованій Центральній лабораторії питної води. Результати аналізів показали, що вода після очищення відповідатиме всім нормам.

Завершити підключення озера в Кадиковському кар’єрі до системи водопостачання Севастополя влада має намір до 25 грудня нинішнього року. Вартість цього проєкту – 350 мільйонів рублів.

У Севастополі продовжує знижуватися обсяг води в Чорноріченському водосховищі. На ранок 9 листопада він становив 14,412 млн кубометрів.
Середня витрата за попередній тиждень склала 95 тис. кубів на добу. За даними російської влади, запасів води у водосховищі та в резервних водоймах місту вистачить на 69 діб.

Читайте також:
У Севастополі оголосили режим підвищеної готовності через дефіцит води

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна