У Севастополі оголосили режим підвищеної готовності через дефіцит води

 

У Севастополі запроваджено режим підвищеної готовності через дефіцит води. За даними окупаційної російської так званої “влади”, запасів води місту вистачить на 81 день, якщо найближчим часом не буде опадів.

Про це повідомили у вівторок, 13 жовтня, в російському “уряді” міста.

“Наразі запаси Чорноріченського водосховища становлять 16,8 млн куб. м води. Якщо 7 млн куб. м – недоторканний запас, нижче якого опускатися не можна, з урахуванням того, що до кінця року серйозних опадів не очікується, води вистачить на 81 день”, – доповів в.о. заступника голови міста Володимир Базаров, якого цитує видання “Крим.Реалії” на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій.

Садові товариства вирішено перевести на зимовий режим подачі води, проте обмеження щодо подачі води в будинки, за даними уряду, поки не запроваджують.

За словами глави Севастополя Михайла Развожаєва, наступного тижня почнуться роботи з перекидання води з озера біля гори Гасфорта.

“На рівні президента всі рішення ухвалено, уряд виділив необхідні суми. Низка першочергових заходів – перекидання води з Кадиковського кар’єра – до 30 грудня, будівництво Бельбецького водозабору – до 1 березня 2021 року. Перекидання води з Гасфорти – починаємо роботи з наступного тижня”, – зазначив Развожаєв.

Читайте також:
Рибокомбінат з Криму хоче через ООН поновити поставки дніпровської води на півострів

Як писала “Новинарня”, українська влада неодноразово заявляла про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією у 2014 році поставку води на півострів було припинено.

Запаси води у Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Згідно з заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.

Читайте також:
За два місяці в окупованому Криму пересохли п’ять річок, – російські гідрометеорологи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна