СБУ закрила кримінальне провадження щодо держзради Єрмака і Кучми

 

Служба безпеки України закрила кримінальне провадження щодо ймовірної державної ради Андрія Єрмака і Леоніда Кучми під час переговорів у Мінську.

Про це у вівторок, 12 січня, повідомив народний депутат від “Європейської солідарності” та заявник у цьому кримінальному провадженні Володимир В’ятрович у фейсбуці.

Нардеп опублікував постанову слідчого СБУ про закриття кримінального провадження.

“Кримінальне провадження… закрити на підставі пункту 1 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексі України у зв’язку із відсутністю події кримінального правопорушення“, – йдеться в документі.

Постанова датована 29 грудня 2020 року.

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня учасники ТКГ в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего.
У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

10 квітня народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович подав до суду на бездіяльність ДБР, через відмову у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом державної зради, вчиненої керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою.

Шевченківський районний суд м. Києва зобов’язав СБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне порушення, вчинене керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою під час переговорів у Мінську, і розпочати розслідування цієї справи.

Читайте також:
Суд у Києві зобов’язав СБУ порушити справу про держзраду Єрмака щодо “вагнерівців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна