В’ятрович подав до суду через відмову СБУ і ДБР розслідувати дії Єрмака у Мінську

 

Народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович подав до суду на бездіяльність ДБР, через відмову у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом державної зради, вчиненої керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою.

Про це В’ятрович повідомив у п’ятницю, 10 квітня, у фейсбуці.

“Подав до суду на бездіяльність ДБР. СБУ – приготуватися. Після того, як Єрмак і Кучма у Мінську підписали відомі папери спільно з представниками російської окупаційної адміністрації, я звернувся до Державного бюро розслідувань з вимогами”, – зазначив В’ятрович.

Серед його вимог, зокрема:

  • відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, вчиненої громадянами Андрієм Єрмаком та Леонідом Кучмою;
  • розслідувати причетність до цього злочину інших посадових та службових осіб України, зокрема президента України Володимира Зеленського;
  • вжити невідкладних заходів для припинення подальших злочинних дій вище згаданих осіб та їх спільників в інтересах держави-агресора на шкоду суверенітетові,  територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, недопущення надання згаданими особами та їх спільниками державі-агресору або її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Нардеп фракції “Європейська Солідарність” нещодавно отримав від ДБР і СБУ відповіді, що слідчий відмовив у внесенні відомостей до ЄРДР за вказаним фактом.

“Днями отримав від ДБР відповідь, що слідчий відмовив у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаним фактом. Така відмова – незаконна. Вважаєте, що всі громадяни рівні, але є рівніші? Вважаєте, що вказівки – вищі за закон? Вчитимемо вас жити у правовій державі через суд. Якщо потрібно – не через один. На черзі – СБУ. Куди я так само надіслав звернення про держзраду Кучми і Єрмака, і звідки так само отримав таку ж відповідь, як з ДБР, як під копірку. Не уявляю, як ДБР і СБУ будуть обґрунтовувати незаконну відмову, навіть у наших судах”, – наголосив В’ятрович.

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня учасники ТКГ в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего.
У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Читайте також:
У РНБО розповіли, на якій посаді перебував у них брат Єрмака

“Продукування макулатури”: В’ятрович розкритикував законопроєкт Бужанського “про Третій Рейх та інші радянські республіки”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна