“Лівацький” коктейль #SophieScholl у ресторані “Ветерано”: праві розкритикували, Остальцев відповів

 

На фейсбук-сторінці Леоніда Остальцева – учасника війни з Росією у складі 30-ї бригади, засновника мережі “Ветерано” – триває гостра дискусія після того, які він назвав новий коктейль у своєму ресторані на честь діячки антигітлерівського спротиву Софі Шолль.

“Не думав я, що під час пандемії і всього сюру, який зараз відбувається в країні, мені доведеться читати і відповідати на коментарі про те, як зачепив мій пост про наш новий коктейль, названий на честь німецької дівчинки Софі Шолль, яку було страчено за “державну зраду” через її опозиційні до нацистської партії погляди”, – написав Остальцев 8 січня.

“Як з’ясувалося, я став “комуністом”, який має робити такі коктейлі в Донецьку і Росії, тому що це там “антифашисти” живуть, а на території України таких немає. Я став “ліваком” і тим, хто забув про загиблих побратимів. Я став негідником, який дозволяє собі придумувати те, що не подобається “правій” частині населення моєї дорогої України. Я став тим, хто НЕ прославляє наших Героїв. Ну і ще одна версія: я зробив цей жахливий пост для того, щоб сподобатись західноєвропейським комусь там, щоб отримати грант”, – переповів підприємець зміст коментарів під його попереднім дописом.

Раніше, 6 січня, Остальцев оголосив, що запроваджує у “Ветерано” авторський коктейль #SophieScholl.

“Він названий в честь однієї з лідерів студентської антифашистської організації “Біла троянда”, що стала одним з головних символів Руху Опору в нацистській Німеччині.⠀
“Біла троянда” не була бойовою організацією, більше того, вона не ставила собі ні політичних, ні ідеологічних завдань. (…) Всього “Біла троянда” встигла розповсюдити в Мюнхені і деяких інших містах південної Німеччини від восьми до дев’яти тисяч листівок. 18 лютого 1943 року Софі Шолль зробила фатальну помилку – вона кинула близько 80 листівок з балкона другого поверху у внутрішній двір Мюнхенського університету. Це побачив сторож і тут же повідомив у гестапо. (…) Навіть під час ув’язнення в ній не згасала надія на краще майбутнє для Німеччини. Не зважаючи на те, що Софі знала, що її стратять, вона була впевнена в тому, що ідея демократії буде жити далі. (…) Вона залишилася в історії як одна з найпопулярніших фігур опору влади Гітлера під час Другої світової війни”, – зробив Остальцев “невеличкий екскурс до історії”.

За його словами, до складу коктейлю входить: лікер HPnotiq, ігристе Cava, гранат та апельсин.

Знайомтесь із новим авторським коктейлем #SophieScholl. Він названий в честь однієї з лідерів студентської…

Опубліковано Leonid Ostaltsev Середа, 6 січня 2021 р.

Частина ФБ-юзерів висловили Остальцеву підтримку та заявили про бажання скуштувати новий коктейль. Водночас значна частина коментаторів, зокрема ветерани АТО з правими поглядами, розкритикували власника “Ветерано” за пропаганду лівих поглядів.

Скріншот частини коментарів на ФБ-сторінці Леоніда Остальцева

У відповідь Леонід Остальцев заявив, що не має жодних грантів та у своєму закладі приймає рішення самотужки.

“Називати мене комуністом – це взагалі смішно. Кожен, хто мене добре знає, скаже вам, що я ненавиджу будь-які прояви тоталітаризму і диктатури, і до більшовиків у мене відношення абсолютно тотожне із відношенням до гітлерівців”, – заявив Остальцев.

Колишній боєць 30 омбр повторив, що поважає правий і фанатський “двіж”, та водночас нагадав, що раніше “мав схожу історію зі з’ясуванням позицій з правими” й “чітко дав зрозуміти, що не поділяє деякі їхні принципи і поняття”.

“Особисто для мене Гітлер – це дорівнює Сталін. Два нелюди, через яких загублені десятки мільйонів життів. І тут Сталін ще гірший – бо вбив своїх більше, ніж німці”, – написав засновник мережі “Ветерано”.

Він закликав “не ламати списи у фейсбуках, а подзвонити і поговорити”, або прийти подискутувати особисто.

Читайте також:
Ветеран АТО Остальцев розкритикував Усика, боксер відповів брутальним віршем

“Тест на людяність”: Остальцев нагодує евакуйованих у Нових Санжарах піцою Veterano

Піца проти кільки. Новий ролик Асоціації підприємств ветеранів АТО. ВІДЕО

“Декларація небайдужих”: резиденти “Піци Ветерано”
об’єдналися для підтримки антикорупційної реформи

“Піца ветерано” перейшла на українську мову.
За російське слово – штраф

Власник “Піца ветерано”: Спершу пройдіть з моє, заробіть ім’я і репутацію,
а потім “посилайте” президента

5 фактів про “Veterano Pizza”: мережа росте, АТОвцям знижка

Після Порошенка в “Піцу Ветерано” до учасників АТО сходив глава МЗС Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна