Число жертв штурму Капітолію сягнуло п’яти. ФБР і поліція шукають заколотників по фото

 

Офіцер поліції помер від травм, отриманих під час сутичок із прихильниками Дональда Трампа на території Капітолію.

Як зазначає ABC News із посиланням на пресслужбу поліції, це вже п’ятий летальний випадок унаслідок захоплення натовпом американського парламенту 6 січня.

Офіцер Браян Д. Сікнік помер у госпіталі ввечері в четвер, 7 січня. Він працював у департаменті поліції Капітолію з 2008 року.

Згідно з повідомленням поліції, Сікнік був поранений під час фізичної взаємодії з демонстрантами, повернувся в розташування частини та втратив свідомість. Його доставили в лікарню, але врятувати його життя не вдалося.

Смерть офіцера Сікніка розслідує відділ вбивств столичного відділу поліції, USCP (поліція Капітолію США) та федеральні партнери поліції Вашингтона.

Начальник глава поліції Капітолію Стівен Сунд оголосив про свою відставку.

Водночас поліція та Федеральне бюро розслідувань США почали розшук осіб, причетних до штурму Капітолію.

“ФБР шукає інформацію, яка допоможе встановити осіб, які активно підбурюють до насильства у Вашингтоні, окрузі Колумбія. ФБР приймає інформацію і цифрові записи, що зображують протест і насильство у будівлі Капітолію та на прилеглій території у Вашингтоні, округ Колумбія, 6 січня 2021 року”, – йдеться в повідомленні на сайті Бюро.

“Наша мета – зберегти конституційне право громадян на протест, захищаючи кожного від насильства та інших злочинних дій”, – додали у ФБР.

Поліція округу Колумбія тим часом оприлюднила десятки фото протестувальників, закликавши допомогти ідентифікувати їх, пише New York Post.

“Це особи, що брали участь у різних актах насильства або руйнування власності”, – заявив на брифінгу начальник поліції округу Колумбія Роберт Конті.

За його словами, ці фото вже передані до ФБР, місцевих готелів та аеропортів.

Конті також повідомив, що заарештовано вже 68 осіб. Лише один з них є мешканцем округу Колумбія.

Читайте також:
Facebook заблокував Трампа до кінця каденції

Як інформувала “Новинарня“, надвечір 6 січня натовп прибічників чинного президента Дональда Трампа взяв штурмом будівлю Капітолію – парламенту США – у Вашингтоні.
Попри те, що демократ Джо Байден на президентських виборах переміг зі значним відривом та захистив свою перемогу в судах, ключовим етапом мав стати підрахунок голосів виборників на спільному засіданні двох палат Конгресу США 6 січня. На цей день Трамп зібрав у Вашингтоні мітинг своїх прихильників, переважно привезених з інших регіонів. Мітингарі влаштували сутички з поліцією, прорвали охорону навколо та всередині Капітолію і на деякий час захопили будівлю парламенту. Вони розбивали вікна й влаштовували безчинства в деяких кабінетах.
Частина членів Конгресу і працівників заблокувалися в сесійній залі та інших приміщеннях або були евакуйовані.

6 січня в сутичках або внаслідок інших надзвичайних подій навколо штурму загинули чотири особи. Зокрема, поліція застрелила 35-річну жінку з числа протестувальників, яка намагалася залізти в розбите вікно. Ще три особи померли “внаслідок надзвичайних ситуацій”.

Надвечір 6 січня правоохоронці звільнили Капітолій від протестувальників, парламент відновив роботу та зрештою затвердив результати виборів.

Правоохоронці заявили, що внаслідок заворушень 6 січня понад 50 співробітників поліції Капітолію та поліції Вашингтона отримали тілесні ушкодження, і кілька співробітників поліції Капітолію були госпіталізовані з серйозними травмами.

Читайте також:
Зеленський засудив насильство у США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна