Екскерівники Пентагону застерегли від втручання військових у передачу влади в США

 

Десять колишніх міністрів оборони США закликали Пентагон взяти на себе зобов’язання щодо мирної передачі влади.

А також попередили про небезпеку залучення американських військових в перехідний період, інформує Washington Post у понеділок, 4 січня.

Два військових, призначені президентом Дональдом Трампом, заявили, що вибори в США і мирна передача влади є “особливими рисами нашої демократії” та закликали нинішнього виконувача обов’язків глави Пентагону Крістофера Міллера утриматися від участі в зусиллях Трампа залишитися президентом.

“Спроби залучити збройні сили США до вирішення спорів, пов’язаних з виборами, приведуть нас на небезпечну, незаконну і неконституційну територію”, – написали вони, додавши, що посадові особи, які спробують це зробити, можуть зіткнутися з серйозними професійними і кримінальними наслідками.

Йдеться про заяву десяти колишніх міністрів оборони – Ештона Картера, Леона Панетті, Вільяма Перрі, Діка Чейні, Дональда Рамсфельда, Вільяма Коена, Роберта Гейтса, Чака Гейгела, Джеймса Меттіса і Марка Есперо.

Як відомо, Меттіс і Еспер були призначені Трампом.

Вони зауважили, що зміна влади часто може стати тим часом, коли нація може бути вразлива до “дій супротивників, які прагнуть скористатися” будь-якою невизначеністю щодо національної безпеки США.

Вони також заявили, що час ставити під сумнів результати виборів 3 листопада минув, зазначивши, що через кілька днів відбудеться офіційний підрахунок голосів Колегії виборників новим Конгресом.

Читайте також:
Сенат США подолав вето Трампа на оборонний бюджет-2021 із допомогою Україні

“Очікуємо драйву і рок-н-ролу”: Кулеба розповів про сподівання на відносини зі США за Байдена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна