“Очікуємо драйву і рок-н-ролу”: Кулеба розповів про сподівання на відносини зі США за Байдена

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розраховує на “динамічні і драйвові” відносини з адміністрацією обраного президента США Джо Байдена.

Про це він розповів в інтерв’ю ТСН.

“Ми очікуємо рок-н-ролу. Ми хочемо дуже динамічних і драйвових відносин зі Сполученими Штатами. Америка й Україна є стратегічними партнерами – це офіційно і фактично так. Тому нам потрібно додавати ще більше звуку до цієї пісні стратегічного партнерства”, – зазначив Кулеба.

Він також розповів про три пріоритетні напрями у взаєминах зі США.

“У нас є безпека. Це стовідсотковий пріоритет. У нас є трансформація України. Це те, де США можуть нам серйозно допомогти у зміцненні країни зсередини – в реалізації реформ. Третє питання – це наші відносини в економічній сфері: інвестиції в Україну, торгівля на світових ринках. Тому за цими трьома напрямами ми будемо пріоритетно працювати”, – перелічив очільник МЗС, підкресливши, що “цим наші відносини не вичерпуються, але це три пріоритети”.

Міністр також зауважив, що офіційний Київ був би задоволений, якби нова адміністрація у Вашингтоні відновила посаду спецпредставника Державного департаменту США щодо України, яку раніше обіймав Курт Волкер, але це – не головне.

“Досвід наявності цієї посади позитивний. Ми були б задоволені, якби вона була відновлена. Але рішення ухвалюватиме нова адміністрація США. Я хочу наголосити на іншому: дуже важливо, щоб Україною в Америці займався не лише спецпредставник. А щоб уся державна машина США усвідомлювала, що Україна – це суперважливий партнер у Європі. І для цього треба, щоб у Держдепі, в міноборони, мінфіні, Конгресі — скрізь були прихильники України, які б допомагали нам розвивати ці відносини. А буде конкретна посада чи не буде — це вже другорядне питання”, – вважає Дмитро Кулеба.

Читайте також:
Україні потрібне подвійне громадянство, але не з Росією, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна