306:232 – у США підрахували всі голоси виборників

 

Американські аналітики визначили остаточний розклад голосів за підсумками президентських виборів.

“Загалом, за прогнозами, Байден здобуде 306 голосів виборців, а Трамп – 232”, – повідомляє в п’ятницю, 13 листопада, “Вашингтон пост“.

Такі підсумки визначилися після того, як аналітиками Edison Research було враховано 100% бюлетенів у штаті Джорджія, де перемагає демократ Джо Байден із перевагою в 14,1 тис. голосів (49,5% на 49,2%), та понад 99% голосів у штаті Північна Кароліна – тут виграє чинний президент Дональд Трамп із відривом у 148,3 тис. голосів (50% проти 48,6%).

Відтак Джорджія дає 16 голосів виборників Байдену. Цей штат “перевернувся” на користь демократів вперше з 1996 року – відтоді у Джорджії щоразу перемагав кандидат від Республіканської партії.

“Джорджія зараз проводить загальний перерахунок голосів за президента, однак очікувана перевага в 14 152 голоси за Байдена, як очікується, витримає будь-які коригування”, – пише WP.

Штат Північна Кароліна дає Трампу 15 голосів виборників.

Видання зазначає що Джо Байден та новообрана віцепрезидентка Камала Гарріс продовжують зустрічатися з радниками щодо перехідного періоду, щоб спланувати кадрові призначення та дії нової адміністрації Білого дому, тоді як Дональд Трамп усе ще оскаржує підрахунок голосів у кількох штатах та відмовляється поступатися.

Нагадаємо, нещодавно кандидат від Демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу на виборах президента США і розповів, на чому зосередиться під час роботи на цій посаді.

Читайте також:
Найстарший президент.
Як Джо Байден ішов до посади і чого чекати Україні після його перемоги

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували поштою та достроково (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними. Аналітики визначили такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида. Із них Байден виграв у більшості, а також у Джорджії й Аризоні.

Остаточні підрахунки ще тривають, але провідні американські ЗМІ з обох таборів визнали перемогу Байдена (остаточно – після встановлення його переваги у штаті Пенсильванія, після врахування “поштових” бюлетенів).

Байдена вже привітали з обранням лідери іноземних держав, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

При цьому чинний президент-республіканець Дональд Трамп відмовляється визнати свою поразку та оскаржує результати голосування. Він не визнає “поштові” голоси, які дали перевагу Байдену в “хитких” штатах.

Читайте також:
Свідчення про фальсифікацію виборів у США, на яке розраховував Трамп, було неправдивим, – WP

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна