Америка визнала Байдена обраним президентом

 

Демократ Джозеф Байден виграв вибори президента США, зібравши вже щонайменше 273 голоси виборників (за мінімально необхідних 270).

Про це повідомляють як The New York Times та Washington Post, так і прихильний до чинного президента-республіканця канал Fox News.

Станом на 11-ту годину ранку 7 листопада за місцевим часом аналітики ключових американських медіа дійшли висновку, що є підстави оголосити про впевнену перемогу Байдена у штаті Пенсильванія.

 

 

Ця спільна ухвала з’явилася після того, як виборчком оприлюднив оновлені дані з урахуванням “поштових” бюлетенів, і відрив Байдена від Трампа сягнув 34,4 тисячі голосів. Очікується, що до завершення підрахунку він ще зросте.

За годину до оголошення Байдена переможцем з’явилися кілька емоційних твітів президента Дональда Трампа. У них Трамп, зокрема й капслоком, знову вимагав зупинити підрахунок; називав “незаконними” десятки тисяч голосів у Пенсильванії та інших “хитких” штатах, зараховані Байдену; стверджував, що він, а не Байден, виграв вибори, причому зробив це “з великим відривом”. Twitter маркував ці дописи як частково неправдиві і закрив їх огляд у стрічці.
Напередодні штаб Байдена пригрозив Трампу примусовим виселенням з Білого дому, якщо він буде й надалі відмовлятися визнавати поразку.

Офіційні результати голосування ще не встановлені. Наразі узгоджене ЗМІ співвідношення виборників, відповідно до виграних штатів – 273:214 на користь Байдена. При цьому він лідирує також у штатах Джорджия, Невада й Аризона, тобто може отримати навіть 306 голосів виборників.

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували по пошті та достроково (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними.
Аналітики визначили такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида.

Читайте також:
У США після виборів зросла кількість інфікованих коронавірусом до понад 120 тисяч за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна