Вибори президента США: у чотирьох штатах явка вже перевищила показник 2016 року, очікують рекорду

 

У США щонайменше чотири штати (Гаваї, Техас, Вашингтон  Монтана) вже перевищили явку на президентських виборах порівняно з голосуванням 2016 року.

Про це повідомляє NYT станом на вечір 3 листопада за київським часом.

На Гаваях уже проголосували 484 тисяч виборців (у 2016-му було 429 тисяч).

У Техасі достроково проголосували 8,7 мільйона осіб – це майже стільки ж виборців, скільки проголосували на попередніх виборах загалом.

У Вашингтоні достроково проголосували 3,5 мільйона виборців.

У штаті Монтана – 529 тисяч.

Загалом, за останніми даними, ще до початку дня “основного” голосування свої голоси на виборах президента США-2020 поштою або на дільницях достроково віддали 100 мільйонів виборців – це рекордний показник.

Нагадаємо, що остаточне рішення щодо того, хто стане президентом, залежить не суто від кількості поданих за певного кандидата голосів виборців, а від голосування Колегії виборників, до якої входить загалом 538 осіб. Вони представляють різні штати і, як вважається, голосують так, як доручили їм громадяни їхнього штату.

Зокрема, на виборах 2016 року демократка Гілларі Клінтон загалом здобула на понад 2 мільйони голосів більше, ніж республіканець Дональд Трамп, але програла вибори через поразку в кількох вирішальних штатах.

У 2020 році голосування Колегії виборників відбудеться 14 грудня.

Станом на 3 листопада опитування CNBC та Change Research показало, що загальний розрив між Джо Байденом та Дональдом Трампом у шести “хитких” штатах – мінімальний: за Байдена готові проголосувати 50% виборців, за Трампа – 46%.

Також Байден з відривом 3-8% лідирує в штатах Аризона, Флорида, Мічиган, Північна Кароліна, Пенсільванія, Вісконсін.

Читайте також:
Від “Джавелінів” для України і до “друга Кім Чен Ина”: у США пройшли останні дебати Трампа і Байдена перед виборами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна