Від “Джавелінів” для України і до “друга Кім Чен Ина”: у США пройшли останні дебати Трампа і Байдена перед виборами

 

Під час передвиборчих дебатів, що відбулися у США ввечері четверга, 22 жовтня, кандидати у президенти Джо Байден і чинний глава Білого дому Дональд Трамп присвятили частину часу міжнародним питанням.

Про це в п’ятницю, 23 жовтня, інформує “Європейської правди”.

Дискусія кандидатів стала останніми дебатами перед виборами, що відбудуться вже 3 листопада.

Замість трьох раундів дебатів відбулося два, адже один скасували через хворобу Трампа.

Вони проходили у зміненому форматі – модераторові дали право вимикати мікрофон одного з кандидатів, поки говорить інший. Такі нововведення були зумовлені тим, що під час дебатів “в режимі бою без правил” наприкінці вересня зчинився хаос, кандидати часто перебивали один одного, називаючи опонента “клоун”, “брехун” і “цуцик Путіна”.

Однією з тем вчора була й міжнародна політика США. Її зачепили під час обговорення інших питань, зокрема – говорячи про втручання Росії у американські вибори, Байден звинуватив Трампа у використанні неперевіреної інформації від РФ.

“Його друг Руді Джуліані – це ж немов російський заручник. Йому надавали інформацію, яку росіяни… яка не є правдою”,  – обурився Байден, заявивши, що радник із питань безпеки нібито попереджав Трампа про небезпечні зв’язки Джуліані з Російською Федерацією.

Трамп у відповіді запевнив, що він є противником РФ, бо надавав Україні більшу допомогу для боротьби проти російської агресії, згадавши зокрема постачання “Джавелінів”.

“Нікого не було жорсткішого, ніж я, стосовно  Росії.  Починаючи з санкцій… Коли він (Байден у часи президента Обами, – “Н”) продавав (постачав до України, – “Н”) подушки та ковдри, я продавав Україні протитанкову зброю. Тому немає нікого жорсткішого стосовно Росії, ніж Дональд Трамп”, – заявив чинний президент США.

Також під час дебатів піднімали питання відносин Штатів і Північної Кореї, зокрема кількох зустрічей Трампа із лідером КНДР Кім Чен Ином, які відбулися попри те, що раніше такі контакти вважали неприйнятними.

Дональд Трамп заявив, що зустрічався із північнокорейським диктатором, щоби уникнути війни.

“У нас із Північною Кореєю дуже добрі відносини, немає війни”, – пояснив він.

Це викликало жорстку критику Байдена. “Він легітимізував КНДР. Він називає своїм добрим товаришем вбивцю, головоріза… Так вони отримали ракети, здатні досягнути території США простіше ніж будь-коли. Це немов говорити про добрі відносини з Гітлером перед його вторгненням до решти країн Європи”, – заявив Джо Байден.

Нагадаємо, нещодавно Трамп дозволив розсекретити всі документи розслідування його зв’язків з Росією.

Читайте також:
Байден на 10% випереджає Трампа за місяць до голосування на виборах президента США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.