Трамп дозволив розсекретити всі документи розслідування його зв’язків з Росією

 

Президент США Дональд Трамп дозволив розсекретити всі документи щодо справи розслідування його передбачуваних зв’язків з Росією у 2016 році.

Про це глава Білого дому написав у твіттері в середу, 7 жовтня.

“Я санкціонував повне розсекречення всіх документів, що відносяться до одного з найбільших політичних злочинів в американській історії – російської містифікації”, – зазначив Трамп.

Він заявив, що розсекречення також стосується скандалу з електронною поштою його суперниці на президентських перегонах 2016 року, ексдержсекретарки США Гілларі Клінтон.

Як інформувала “Новинарня“, команда спецпрокурора Роберта Мюллера протягом майже двох років вела розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США.
В опублікованій звітній доповіді на пів тисячі сторінок містилися заретушовані відтинки. Тоді конгресмени-демократи виступили з вимогою розсекретити для законодавців закриті тексти в цьому й супутніх документах.
Розслідування встановило низку фактів, фізичних і юридичних осіб, причетних до втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року.
Зокрема, вказувалося на використання російськими спецслужбами хакерських зломів, публікації у WikiLeaks компрометувальної інформації на одного з кандидатів і вплив через соціальні мережі на електоральні групи в США. Проте розслідування не знайшло доказів змови між виборчим штабом Дональда Трампа і Російською Федерацією.

Читайте також:
Росія веде “інформаційну війну” проти США, – директор ФБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна