Більшість “слуг народу” підтримує призначення Шкарлета міністром освіти, – Кравчук

 

У фракції “Слуга народу” більшість народних депутатів підтримує ідею затвердити в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета на посаді очільника відомства.

Про це в середу, 16 грудня, заявила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук, передає “Цензор.нет”.

“Є різні думки у фракції, більшість, це ще не 70%, але більшість, підтримує пана Шкарлета. Але, дійсно, є особиста думка кількох народних депутатів, які поки не готові за нього голосувати”, – сказала Кравчук.

Депутатка додала, що його рекомендують прем’єр-міністр Денис Шмигаль та президент Володимир Зеленський.

“Зараз ми збираємо сигнальне голосування, буде зрозуміло скільки людей готові підтримати”, – підсумувала вона.

Нагадаємо, 25 червня уряд призначив Сергія Шкарлета заступником міністра освіти на науки і одночасно поклав на новопризначеного посадовця обов’язки т.в.о. міністра. Рішення ухвалили всупереч суспільній критиці, яка почала лунати ще до його офіційного призначення.

Наприкінці жовтня Шкарлет отримав офіційне попередження представництва Євросоюзу в Україні про небезпеку змін у міністерстві освіти і науки, які руйнують проведені раніше реформи.

Раніше МОН представив урядові проєкт рішення про зміну структури міністерства, яка передбачала реорганізацію (ліквідацію) усіх директоратів, утворених кілька років тому в рамках реформи держслужби, фінансування якої забезпечував Європейський Союз.

Міністерство освіти і науки було одним із пілотних відомств, які отримали європейські грантові кошти для проведення такої реформи. Зокрема вони передбачали заповнення новоутворених посад з гідною оплатою на відкритих конкурсах.

Запропоновані Сергієм Шкарлетом зміни порушують не лише зобов’язання України у рамках вже проведеної реформи, але також умови надання зарезервованої для України макрофінансової допомоги ЄС, тому проєкт рішення МОН був відхилений урядовими структурами як такий що суперечить міжнародним зобов’язанням, також про цю ініціативу стало відомо західним донорам.

Читайте також:
Рада прийняла відставку міністра у справах ветеранів Бессараба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна