Тетяну Чорновол обвинувачують в умисному вбивстві у часи Майдану

доповнено

Колишня народна депутатка Тетяна Чорновол отримала обвинувальний акт у справі про умисне вбивстві в результаті підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році.

Про це вона повідомила у вівторок, 15 грудня, в фейсбуці.

“Дякую всім, хто підтримує мене сьогодні і всім, із ким я була на Майдані в 2013-2014 роках. Ось щойно вручене обвинувачення за участь в Революції Гідності”, – написала Чорновол.

“Проти мене висунули обвинувачення, справа передається в суд. Слідство завершено”, – повідомила Чорновол, коли вийшла з будівлі Державного бюро розслідувань.

Тетяна Чорновол назвала обвинувачення “повною маячнею”, пише ВВС.

За її словами, вона хоче якнайшвидше отримати вирок. Він, на її думку, має бути виправдальним. В протилежному випадку Чорновол може загрожувати довічне ув’язнення, додала вона.

“Але я готова прийняти і цей вирок, тому що вважаю – він пришвидшить кінець цієї недолугої “зеленої” влади”, – заявила екснардепка.

Нагадаємо, 10 квітня Державне бюро розслідувань повідомило колишній народній депутатці Тетяні Чорновол про підозру в умисному вбивстві внаслідок підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році.

Вранці того ж дня Чорновол повідомила, що в її будинку проводиться обшук.

14 квітня вона відмовилася свідчити Державному бюро розслідувань, посилаючись на статтю 63 Конституції України.

15 квітня Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання захисту Тетяни Чорновол про відведення слідчого судді в цій справі – Сергія Вовка.

16 квітня Печерський районний суд Києва відправив колишню народну депутатку Тетяну Чорновол на цілодобовий домашній арешт до 8 червня 2020 року. Згодом суд подовжив нічний домашній арешт, а 25 вересня змінив його на особисте зобов’язання.

Тетяна Чорновол вважає, що президент “дав зелене світло для переслідування активістів Майдану”.

Читайте також:
Чорновол продовжили нічний домашній арешт у справі про підпали офісу Партії регіонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна