Чорновол відмовили у відводі судді Вовка

 

Печерський районний суд Києва, де розглядають справу про запобіжний захід для колишньої народної депутатки Тетяни Чорновол, у середу, 15 квітня, відмовився задовольнити клопотання її захисту про відведення слідчого судді в цій справі Сергія Вовка.

У клопотаннях Чорновол заявляла, що належного автоматичного розподілу справи саме судді Вовкові не було, а її захисниця говорила про неупередженість і необ’єктивність цього судді, який має призначити (чи не призначити) їй запобіжний захід, інформує “Радіо Свобода”.

Суддя Олеся Батрин не побачила конфлікту інтересів і відмовила у клопотанні про відвід слідчого судді.

Наступне судове засідання у справі Чорновол відбудеться у четвер, 16 квітня. На ньому екснардепці оберуть запобіжний захід.

Як інформувала “Новинарня“, 10 квітня Державне бюро розслідувань повідомило колишній народній депутатці Тетяні Чорновол про підозру в умисному вбивстві внаслідок підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році.

Вранці того ж дня Чорновол повідомила, що в її будинку проводиться обшук.

14 квітня вона відмовилася свідчити Державному бюро розслідувань, посилаючись на статтю 63 Конституції України.

Читайте також:
“Величезна користь для Росії”, – В’ятрович про виклик на допит у ДБР

Аваков заступився за Чорновол та розкритикував ДБР. Держбюро відповіло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна