Аваков заступився за Чорновол та розкритикував ДБР. Держбюро відповіло

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заступився за нардепа VIII скликання Тетяну Чорновол, якій 10 квітня ДБР повідомило про підозру у вбивстві людини під час пожежі в офісі Партії регіонів 18 лютого 2014 року.

Відповідний допис міністр розмістив у фейсбуці в п’ятницю, 10 квітня.

“Адвокате Януковича, пане Бібіков (ідеться про заступника директора ДБР Олександра Бабікова – “Н”). Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР та інспірували справу проти Тетяни Чорновіл – особистого ворога Януковича. Справи немає, є тільки ваша жага помсти. Пане Бібіков, я був теж на Майдані 18 лютого 2014 року – я такий же як Таня – приходьте до мене, чекаю. Спробуйте. А краще підіть до біса з держслужби, або до Януковича назад”, – заявив Аваков.

Міністр пише, що йому соромно, що в Україні порушили справу проти Чорновол: “Таня була на Майдані, як сотні тисяч українців”.

Міністр зазначив, що Чорновол – “талановитий журналіст, емоційний політик”, і навіть її друзі часто зляться на неї через жорстку риторику.

“Так, Таня така – вона лазить через паркани і говорить те, що думає, не добираючи слів і за це, як доросла людина відповідає. І нормально, але карати Таню підлістю не можна”, – вважає глава МВС.

Міністр вважає дії проти Чорновол “неадекватними і ганебними”.

Аваков також написав, що екснардеп була на передовій в найгарячіших точках, а “Д’до Києва поверталася вибивати зброю для підрозділів, медикаменти і оснащення”.

Аваков додав, що підписував наказ про відправку її чоловіка на фронт, а потім всі оплакували його загибель. За його словами, Чорновол відмовилася від квартири, як вдова загиблого.

У Державному бюро розслідувань відповіли на критику міністра внутрішніх справ, заявивши, що відомство працює поза політикою.

“ДБР перебуває поза політикою. Оцінку обґрунтованості підозри дає суд. Слідчий і прокурор у кримінальному провадженні є самостійними і ухвалюють рішення, зважаючи на зібрані докази та обставини справи”, – заявили у відомстві в коментарі виданню “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
Підпал офісу Партії регіонів: ДБР повідомило екснардепці Чорновол про підозру в умисному вбивстві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна