Відсутнього Кернеса оголосили мером Харкова без складання присяги

 

Перша сесія депутатів восьмого скликання Харківської міської ради визнала відсутнього у Харкові Геннадія Кернеса мером міста без складання присяги.

Кернес був відсутній на засіданні в середу, 9 грудня, через те, що проходить лікування в Німеччині.

За словами голови Харківської територіальної виборчої комісії Ольги Мозгової, Кернесу не потрібно приймати присягу, оскільки він раніше обіймав посаду міського голови і вже брав присягу в 2010 році.

“За змістом статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, присягу складає лише особа, яка вперше була обрана на посаду селищного сільського або міського голови. В той же час Кернес Геннадій Адольфович обраний міським головою не вперше та вже складав присягу 24 листопада 2010 року, що підтверджується записом у трудовій книжці. Відповідно до зазначених вище законів, Кернес Геннадій Адольфович з цього часу набуває повноважень Харківського міського голови”, — зазначила з трибуни сесії, зачитавши постанову про реєстрацію Кернеса Харківським міським головою, Ольга Мозгова.

Все це викликало обурення частини депутатів міськради, які влаштували товкотнечу довкола трибуни з Мозговою. Але вона зачитала документ і врешті – з другої спроби Олександра Новака обрали головуючим.

Після чого під головуванням Новака сесія продовжилась. Новак повідомив, що Кернес, попри відсутність на засіданні, вніс подання про обрання секретарем міськради Ігоря Терехова, який свого часу був очільником Харківської ОДА.

На запитання, “який підпис стоїть на поданні” Новак повідомив: “Електронний підпис”.

Водночас, нардепи зауважили, що у реєстрі надавачів електронних довірчих послуг відсутній електронний підпис Кернеса (як фізичної особи), а є лише його ЕЦП як підписанта від імені міської ради.

Дискусія щодо справжності подання від імені Кернеса та його легітимності триває.

 

Як інформувала “Новинарня“, 14 вересня українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що мер Харкова Геннадій Кернес доставлений в лікарню з двостороннім запаленням легень, у нього вкрай складна форма коронавірусу.

17 вересня стало відомо, що Кернеса привезли на лікування до німецької клініки “Шаріте” в Берліні.

2 жовтня Кернес отримав негативний результат тесту на COVID-19.

4 листопада стало відомо, що Кернес офіційно визнаний харківським міським головою за результатами виборів до місцевих рад, які відбулися 25 жовтня. 7 листопада його офіційно зареєстрували міським головою Харкова.

За інформацією бізнесмена Павла Фукса, Кернес планує повернутися в Україну до Нового року.

Читайте також:
У Харкові міськрада змінила регламент, щоби провести першу сесію без Кернеса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.