У Харкові міськрада змінила регламент, щоби провести першу сесію без Кернеса

 

Депутати міської ради Харкова внесли зміни до регламенту, які визначають роботу за відсутності міського голови на першій сесії скликання.

“За” проголосували 53 депутати, повідомляє Суспільне в середу, 2 грудня.

Семеро депутатів висловилися проти, двоє – утримались.

Секретар міськради Олександр Новак заявив, що міськрада “в жодному разі не змінює положення законів, коли зареєстрований міський голова”, а визначає порядок проведення першої сесії міської ради.

“Порядок проведення першої сесії визначається регламентом міської ради. Тому пропозиції, які надійшли на розгляд, унормовують положення проведення першої сесії. Передбачено, що коли рада скликається за пропозицією певної частини депутатів, то саме депутати визначають, хто відкриває сесію, а на пленарному засіданні обирається головуючий”, – сказав Новак.

Водночас пропозицію депутата Ігоря Черняка про виключення окремих пунктів проєкту рішення, які, за його словами, суперечать закону, не підтримали.

“Що ми робимо? Ми зараз придумуємо кандидатуру, особу якогось головуючого. Я перечитав закон, я не знаю, що це за звір такий… Це ми самостійно взяли і придумали, що ми хочемо обрати головуючого. Але у нас, вибачте, є міський голова. За нього проголосували харків’яни, обрали, це зрозуміло, це міський голова. У нас є склад міської ради, за нього теж голосували харків’яни. Хто такий головуючий?”, — сказав під час виступу Черняк.

На його думку, міськрада старого складу не має права “перевтілювати або змінювати волю харків’ян”, а у випадку внесення змін є підстави для оскарження регламенту.

Як інформувала “Новинарня“, 14 вересня українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що мер Харкова Геннадій Кернес доставлений в лікарню з двостороннім запаленням легень, у нього вкрай складна форма коронавірусу.

17 вересня стало відомо, що Кернеса привезли на лікування до німецької клініки “Шаріте” в Берліні.

2 жовтня Кернес отримав негативний результат тесту на COVID-19.

4 листопада стало відомо, що Кернес офіційно визнаний харківським міським головою за результатами виборів до місцевих рад, які відбулися 25 жовтня. 7 листопада його офіційно зареєстрували міським головою Харкова.

Читайте також:
У Харкові в ресторані колишній охоронець нардепа-“регіонала” вчинив стрілянину, його забили пляшками до смерті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.