Шмигаль назвав дати січневого локдауну в Україні

доповнено

Локдаун в Україні буде запроваджений на два з половиною тижні – з 8 по 24 січня 2021 року.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 9 грудня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

“Ми хочемо, щоби громадяни і бізнес розуміли логіку прийняття рішень щодо будь-яких обмежень, тому ми більше трьох тижнів говорили з представниками бізнесу, з місцевою владою, епідеміологами. Це робилося для того, щоби була консолідована позиція та підтримка рішень уряду”, – зазначив очільник уряду.

За його словами, з 8 по 24 січня 2021 року в Україні будуть запроваджені посилені карантинні обмеження.

“Назвемо їх зимовими канікулами заради безпеки. Це робиться для того, щоби не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити, зокрема й після новорічних свят”, – зазначив Шмигаль.

Посилений карантин передбачатиме заборону роботи кафе, ресторанів, барів, крім доставки та замовлень на виніс.

Закритиму будуть також магазини непродовольчих товарів, кінотеатри, фітнес-клуби, спортивні зали, театри і торговельно-розважальні центри, за виключенням, коли в ТРЦ дозволяється торгівля лише продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією.

“Будуть відправлені на канікули всі заклади освіти, окрім дитячих садків”, – сказав Денис Шмигаль.

Також діятиме заборона щодо будь-яких розважальних, рекламних, спортивних, культурних, масових заходів на період з 8 по 24 січня 2021 року, додав він.

За словами прем’єр-міністра, громадський транспорт продовжить працювати.

“Транспорт – це життєва необхідність, ми це розуміємо”, – наголосив  Шмигаль.

Буде дозволена робота продуктових магазинів, аптек, банків, поштових операторів, готелів.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив карантин “вихідного дня” в Україні. Жорсткі обмеження діяли з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, було заборонено приймання відвідувачів у закладах громадського харчування – барах, ресторанах, кафе. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів також під забороною.

Були закриті торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери. У вихідні не працювали заклади культури, які проводять культурно-масові заходи.

Дозволяли роботу продуктових магазинів, закладів з надання фінансових послуг, діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, операторів поштового зв’язку. Працювали установи медичної та ветеринарної практики.

Діяльність АЗС без зон харчування та СТО також не заборонялася.

Цей карантин почав діяти на вихідних 14-15 листопада, тривав до кінця листопада.

Місцева влада в більш як десяти великих містах України відмовилася втілювати рішення Кабміну про запровадження карантину “вихідного дня”.
14 листопада відбулися протести підприємців проти карантинних обмежень у Чернівцях, Житомирі тощо.
Того ж дня петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати карантин “вихідного дня” набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Читайте також:
МОЗ озвучило попередній список обмежень під час січневого локдауну

В Україні другу добу поспіль фіксується більше одужань від COVID-19, ніж інфікувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна