ДПСУ придбала ще чотири безпілотних авіакомплекси для моніторингу кордону

 

Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота придбав чотири безпілотних авіаційних комплекси DJI Matrice 200 V2.

Про це в середу, 9 грудня, повідомили в пресцентрі ДПСУ.

Зазначається, що сучасні зразки авіаційної техніки поставлені Головному центру разом із супутнім допоміжним обладнанням.

“БпАК DJI Matrice 200 V2 є сучасним засобом виявлення та розпізнавання стаціонарних і рухомих об’єктів та цілей. Потужні системи оптико-електронного спостереження – камери денного спостереження з 30-кратним збільшенням та тепловізори, дозволяють ефективно виконувати завдання з повітряного моніторингу як вдень, так і вночі”, – йдеться в повідомленні.

У прикордонному відомстві додали, що подібні безпілотники вже активно застосовуються в охороні державного кордону.

“На сьогодні “залізні пташки” здійснили майже 1,7 тис. вильотів, за їх допомогою оглянуто майже 10 тис. км кордону. Завдяки їм вдавалося виявити та затримати десяток порушників прикордонного законодавства, два гумових човни, а також дрон контрабандистів, який використовували для незаконного переміщення сигарет”, – наголосили в ДПС.

Відповідно до умов договору, представники товариства “Ю.Ей.Ві.Дистрибуція”, які є переможцями відкритих торгів, провели підготовку операторів з експлуатації БпАК. Навчання продовжиться й надалі на базі центру.
Під час опанування безпілотної справи майбутні оператори здобудуть знання з нормативно-правових актів, матимуть нагоду вивчити порядок використання повітряного простору України.

Читайте також:
Британія передала українським прикордонникам 10 сучасних квадрокоптерів. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна