Романа Сущенка обрали першим заступником голови Черкаської облради

 

Колишній політв’язень Кремля, журналіст Роман Сущенко, який очолює команду партії “Європейська Солідарність” на Черкащині, обраний першим заступником голови обласної ради, його кандидатуру підтримали 38 депутатів.

Про це написав сам Сущенко та його однопартійці на сторінках у соціальних мережах.

“Для мене особисто та для моїх однопартійців це не лише тріумфальне рішення, несподівана зміна ритму життя та кар’єри, нове джерело знань, простір удосконалення розумових здібностей, зміцнення рефлексів та розширення можливостей інтуїції, а й нове, непросте випробування та велика відповідальність”, — пише Сущенко у фейсбуці.

Він також подякував усім політичним партіям, які підтримали кандидатуру “Європейської Солідарності“ на посаду першого заступника голови Черкаської обласної ради.

У вівторок, 8 грудня, Сущенко написав, що завершив працювати в “Укрінформі”.

“Для мене є честь працювати в “Укрінформі”. Йому я віддав 18 років свого життя, талант, пристрасть та досвід. Писав навіть з кремлівських буцегарень. Не прощаюсь з вами, мої щирі друзі. Кажу лише до побачення”, – написав він.

Як повідомляла “Новинарня“, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві. Російське слідство заявляє, що Сущенко “цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю”.
Журналіст обвинувачення ФСБ відкидає.

Сущенко був кореспондентом “Укрінформу” з 2002 року, писав під псевдонімом Рон Височанський.

27 березня 2018 року суд у Москві почав розгляд справи Романа Сущенка. 4 червня Москміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ остаточно підтвердив вирок Сущенку.

У жовтні 2018 року Романа етапували до виправної колонії.

У серпні 2019 року стало відомо, що Сущенко підписав документи про згоду відбувати термін в Україні.

Україна вважала його політичним в’язнем і вимагала від Кремля звільнити журналіста.

Наприкінці серпня Сущенко прибув у московську тюрму “Лефортово” для ймовірного обміну.

У серпні 2020 року стало відомо, що до “ЄС” на місцевих виборах приєднаються колишні політв’язні Сущенко та Балух.

Читайте також:
Сенцов видасть щоденник “145 днів”, який писав у російській в’язниці під час голодування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна