Сенцов видасть щоденник “145 днів”, який писав у російській в’язниці під час голодування

 

Колишньому політичному бранцю Кремля Олегу Сенцову вдалося вивезти щоденник, який він вів у російській в’язниці. Він планує видати його друком наступного року.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Сенцов заявив на першій після звільнення пресконференції у вівторок, 10 вересня.

“Я почав вести щоденник з третього дня голодування. І писав щодня, всі 145 днів. Все, що відбувалося, всі свої думки. Писав, не знаючи, що буде зі мною, що буде далі. Я ризикував, тому що рукописи могли забрати. Мене обшукували щодня. Я вивіз свій щоденник – це великий прокол російських опергруп. Хлопці, всім великий привіт…” – сказав Сенцов.

За його словами, за роки перебування у російській в’язниці він написав сценарії, оповідання і книги.

15 зошитів – це не думки, не вода. Це – вже закінчені сценарії, книги, збірки оповідань. Це рукописи, з якими треба працювати далі. Мені не створювали перешкод (у роботі над рукописами – ред.). Вони знали, що пишу. Я писав постійно”, – сказав Сенцов.

Також Сенцов повідомив, що видасть свій щоденник “145 днів” наступного року.

“Я не люблю про себе говорити, зокрема і про голодування. Я написав щоденник “145 днів”. Кілька списаних зошитів. Думаю, що наступного року він буде виданий. Кому цікаво, може все прочитати і зрозуміти”, – сказав він.

Також Сенцов сказав, що продовжить знімати кіно. 

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні ж Олег Сенцов заявив, що не прагне ставати публічною особою і відвідувати шоу.

Читайте також:
Обмін в’язнями України з РФ: реакція Європи і наміри особисто нагородити Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна