Верховний суд РФ остаточно підтвердив вирок Сущенку: 12 років ув’язнення

 

Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка.

Відповідне рішення оголосив суддя Верховного суду РФ сьогодні, 12 березня, повідомляє УНІАН.

Таким чином, апеляцію захисників Сущенка відхилено в повному обсязі.

Сам Сущенко наголосив, що не згоден з рішенням суду і продовжить боротьбу за своє звільнення, в тому числі подаватиме скаргу в Європейський суд з прав людини.

Під час спілкування з журналістами перед початком засідання він заявив, що розраховує на обмін, та пообіцяв родині обов’язково повернутися.

“Я розраховую на обмін, все залежить від переговорників”, – сказав Сущенко.

Він наголосив, що перебуває в добрій фізичній та моральній формі і готовий до будь-якого розвитку подій, в тому числі етапування в колонію.

За словами Сущенка, він займається спортом: віджимається, присідає, зробив гантелі з пластикових пляшок, а ще бігає під час “прогулянки” у бетонному колодязі розміром 4 на 4 метри, куди його виводять. Також Роман повідомив, що продовжує малювати.

І передав вітання дружині Анжелі. “Передай їй, щоб вона трималась, вона сильна жінка, передай щоб вона наглядала за родиною, все буде добре, я повернусь”, – сказав журналістові Сущенко.

Як повідомив у коментарі телеканалу “Прямий” адвокат Сущенка Марк Фейгін, наразі він, окрім іншого, вимагатиме етапувати Сущенка в якусь із колоній у середній смузі Росії. “Щоб його не вивезли кудись у Лабитнангі”, де відвідання ув’язнених значно ускладнене ще й географічною віддаленістю.

Як повідомляла “Новинарня“, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві. Російське слідство заявляє, що Сущенко “цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю”.
Журналіст обвинувачення ФСБ відкидає.

Сущенко був кореспондентом “Укрінформу” з 2002 року, писав під псевдонімом Рон Височанський.

Україна вважає його політичним в’язнем і вимагає від Кремля звільнити журналіста.

27 березня 2018 року суд у Москві почав розгляд справи Романа Сущенка.

4 червня 2018 року Москміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

Читайте також:
Сущенко просить Сенцова припинити голодування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна