Сущенко просить Сенцова припинити голодування

 

Український в’язень Кремля Роман Сущенко закликав Олега Сенцова, також незаконно ув’язненого в Росії, припинити голодування. Про це у “Фейсбуці” написав адвокат Сущенка Мару Фейгін.

“Щойно вийшов від Романа Сущенка з Лефортово. Він просить передати Олегу Сенцову, щоб він беріг себе і відмовився від голодування. Банальні слова тут ні до чого, і так все ясно”, – заявив він.

Сущенко також передав українському омбудсмпну Людмилі Денісовій слова підтримки і просить усіх, від кого це залежить, допомогти їй добитися зустрічі з політв’язнем.

“Від себе додам, що історія з недопуском Людмили Денісової до українських політв’язнів стає вже зовсім непристойною і безсовісною. Кремль, що самовдоволено упивається чемпіонатом світу, вкрай втратив уже сором, придумуючи ідіотські приводи для перешкоджання Денісовії”, – додав Фейгін.

Як повідомовляла “Новинарня“, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві. Російське слідство заявляє, що Сущенко “цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю”.
Журналіст обвинувачення ФСБ відкидає.

Московський суд 4 червня 2018 року визнав Сущенка винним та призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії “Білий ведмідь” у м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

29 травня адвокат Сенцова повідомив, що той отримує підтримувальну терапію від ФСВП.

8 червня Сенцова відвозили в реанімацію. За словами сестри режисера Наталії Каплан, він перебуває в медчастині колонії і припиняти голодування не збирається.

Читайте також:
Сенцов написав лист колегам: “Можливо, і вас чекає місія зруйнувати імперію”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна