Сущенко підписав документи про згоду відбувати термін в Україні, – Фейгін

 

Захисник незаконно ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що його підзахисний підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні, проте “перебільшувати значення цього факту не варто”.

Про це Фейгін повідомив у середу, 7 серпня, передає “Укрінформу”.

“Під час спілкування з Романом Сущенком, недавнього — по телефону, і більш раннього — особистого, ми обговорювали також і перспективи обміну, звільнення. Влітку Роман підписав з ініціативи російської сторони папери про його згоду на відбування покарання в Україні. Але перебільшувати значення цього факту не варто. Ці папери можуть досить довго лежати в папках, чекаючи свого часу. Плани російської сторони невідомі”, — сказав Фейгін.

На його думку, в цілому переговори про можливий обмін зараз “на стадії завмирання”.

Зокрема, не зовсім зрозуміло, хто з української сторони відповідає за це, якою є стратегія звільнення українських політв’язнів в Росії, зазначив захисник.

“Але така ситуація має і цілком об’єктивні причини. В Україні зараз проходить природний процес переформатування влади після виборів. Сподіваюся, що вже до осені ситуація зміниться”, — резюмував Фейгін.

Як повідомляла “Новинарня“, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві. Російське слідство заявляє, що Сущенко “цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю”.
Журналіст обвинувачення ФСБ відкидає.

Сущенко був кореспондентом “Укрінформу” з 2002 року, писав під псевдонімом Рон Височанський.

27 березня 2018 року суд у Москві почав розгляд справи Романа Сущенка. 4 червня Москміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ остаточно підтвердив вирок Сущенку.

У жовтні Романа етапували до виправної колонії.

Україна вважає його політичним в’язнем і вимагає від Кремля звільнити журналіста.

Читайте також:
У свій ювілей політв’язень Сущенко передав очільникові ПЦУ Епіфанію картину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна