У свій ювілей політв’язень Сущенко передав очільникові ПЦУ Епіфанію картину

 

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній подякував політв’язню Кремля Роману Сущенкові за подаровану картину із зображенням Софії Київської, намальовану в російській в’язниці.

Про це Епіфаній сказав на зустрічі колег і друзів Сущенка, що відбулася  у п’ятницю, 8 лютого, з нагоди 50-річчя журналіста, повідомляє “Укрінформ”.

“Сьогодні виповнюється 50 років із дня народження Романа Сущенка — в’язня сумління, який незаконно арештований і утримується зараз в Росії. Я хотів би подякувати за цей прекрасний подарунок — символічний подарунок, бо всі історичні події, які ми пройшли протягом цих декількох місяців, були тісно пов’язані саме із Софією Київською: це й Об’єднавчий собор, і перша літургія на Різдво Христове після отримання Томосу, це й інтронізація мене як предстоятеля Православної церкви України, тому я хвилююся й переповнений такими позитивними емоціями, що ця мужня людина, яка зараз терпить багато заради нас, бо він є справжнім героєм”, — зазначив Епіфаній.

Також він запевнив, що церква зі свого боку робитиме все можливе задля звільнення Сущенка та інших політичних в’язнів Кремля.

Тим часом незаконно ув’язнений у РФ Сущенко подякував українцям за підтримку.

“Дуже дякую всім за підтримку, за ті зусилля, які ви робите”, — процитувала фрагмент листа перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Читайте також:
Сущенка помістили в карцер і відверто з нього знущаються, – Денисова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна