Сущенка помістили в карцер і відверто з нього знущаються, – Денисова

 

Незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка помістили в карцер, де працівники колонії з нього знущаються.

Про це повідомила у “Фейсбуці” Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денисова.

“Маю невтішну інформацію щодо Романа Сущенка, який вже третій Новий рік проведе у російській колонії. Його дружина повідомила, що Романа помістили до карцеру та відверто знущаються з нього. Співробітники колонії примушують Романа прокидатися раніше усіх в’язнів – о 5-й – ранку та вилучають постільні речі. І це нелюдське поводження з нашим Романом відбувається напередодні новорічних свят”, – написала вона.

Денісова повідомила, що звернулася до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової з вимогою негайно з’ясувати підстави поміщення Сущенка в карцер та здійснити необхідні дії щодо відновлення порушених прав українця.

Як повідомляла “Новинарня“, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві. Російське слідство заявляє, що Сущенко “цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю”.
Журналіст обвинувачення ФСБ відкидає.

Сущенко був кореспондентом “Укрінформу” з 2002 року, писав під псевдонімом Рон Височанський.

27 березня 2018 року суд у Москві почав розгляд справи Романа Сущенка. 4 червня Москміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ остаточно підтвердив вирок Сущенку.

У жовтні Романа етапували до виправної колонії.

Україна вважає його політичним в’язнем і вимагає від Кремля звільнити журналіста.

Читайте також:
Президент нагородив політв’язня Кремля Сущенка орденом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна