Київ виступає за створення посади спецпредставника ЄС щодо Криму, – Кулеба

 

Україна виступає за створення у ЄС позиції спеціального представника щодо Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Anadolu, опублікованому в вівторок, 1 грудня.

Кулеба сказав, що ЄС є хорошим партнером для України і підтримує її, однак “простір для поліпшення” ще є.

“Ми хотіли би, щоб була створена позиція спеціального представника ЄС щодо Криму. Тому що ці кризи відбуваються навіть не в безпосередній близькості від Європи, вони відбуваються в Європі, і вони заслуговують особливого розгляду”, – наголосив він.

Урядовець зазначив, що адміністрація чинного президента США Дональда Трампа багато зробила для Криму, наприклад, декларацію Помпео в 2018 році.

“Але водночас обраний президент Джо Байден знає історію України та її боротьби з російською агресією відтоді, як він був віцепрезидентом при главі Білого дому Обамі”, – сказав він.

“Він буде досить жорстко ставитися до Росії, коли мова зайде про її агресію проти України. І ми будемо вести всебічний, орієнтований на результат діалог з його адміністрацією з цього питання. До речі, Байден – перший американський президент в історії, якому не потрібно вивчати українське досьє після обрання, тому що він вже дуже добре знає цю тему”, – додав міністр.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Кулеба повідомив, коли пройде перший саміт платформи з деокупації Криму.

Читайте також:
Комітет із прав людини Генасамблеї ООН затвердив посилену резолюцію щодо порушень в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна