Байден зайде в Білий дім лише після доведення справжності голосів на виборах, – Трамп

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що обраний президент Джо Байден зможе зайняти пост глави держави тільки тоді, коли доведе справжність отриманих голосів на виборах.

Про це Трамп написав у твіттері в п’ятницю, 27 листопада.

“Байден може увійти в Білий дім як президент тільки у випадку, якщо зможе довести, що його абсурдні 80 млн голосів не були отримані шахрайським або незаконним шляхом”, – написав Трамп.

Він додав, що у Детройті, Атланті, Філадельфії та Мілуокі (штат Вісконсин) “сталося масове шахрайство з голосами виборців”, і що у Байдена “великі нерозв’язні проблеми”.

Раніше Трамп заявив, що визнає перемогу Джо Байденана президентських виборах, якщо Колегія виборників проголосує за нього, пише “Європейська правда”.

Виборники зберуться в січні 2021 року для офіційного оформлення голосування, а демократ Джо Байден повинен скласти присягу президента 20 січня.

Виборники майже завжди голосують за кандидата, який набрав найбільшу кількість голосів у їхніх штатах, і хоча деякі можуть ігнорувати вибір виборців, жоден результат ніколи не змінювався таким чином.

Читайте також:
Трамп помилував ексрадника Флінна, який брехав у Білому домі про контакти з Росією

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували поштою та достроково (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними. Аналітики визначили такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида. Із них Байден виграв у більшості, а також у Джорджії й Аризоні.

Остаточні підрахунки ще тривають, але провідні американські ЗМІ з обох таборів визнали перемогу Байдена (остаточно – після встановлення його переваги у штаті Пенсильванія, після врахування “поштових” бюлетенів).

Байдена вже привітали з обранням лідери іноземних держав, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

При цьому чинний президент-республіканець Дональд Трамп відмовляється визнати свою поразку.

Читайте також:
306:232 – у США підрахували всі голоси виборників

Найстарший президент.
Як Джо Байден ішов до посади і чого чекати Україні після його перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна