Німеччина і Франція виступили зі спільною заявою про роботу КПВВ на Донбасі

 

Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини і Міністерство закордонних справ Франції зробили спільну заяву про завершення робіт над новими пунктами пропуску на лінії розмежування на Донбасі.

Про це в неділю, 15 листопада, повідомили в посольстві ФРН в Україні.

Зазначається, що Німеччина і Франція вітають завершення робіт над двома новими пунктами пропуску на лінії розмежування.

“Це може збільшити кількість переходів уздовж 450-кілометрової лінії розмежування до семи. Цим Україна виконує свої зобов’язання, про які Росія, Україна, Франція та Німеччина домовились у висновках Паризького саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року. Таким чином, Україна створила умови для поліпшення важких умов на пунктах пропуску до початку зими й полегшення тяжкого становища людей на Сході України”, – йдеться в заяві.

Також МЗС вітають підтримку Європейського Союзу в забезпеченні інфраструктури на нових пунктах пропуску в Золотому та Щасті та активність посла Гайді Ґрау, спеціального представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі, а також посла Тоні Фріша, координатора в гуманітарній робочій групі, у сприянні цьому відкриттю.

“Ми закликаємо Росію та сепаратистів негайно відкрити всі існуючі пункти пропуску на лінії розмежування в Донецькій області. Наразі тисячам людей, які відвідують лікарів, отримують пенсійні виплати або бажають побачити своїх близьких, заборонено поїздки через лінію розмежування. Конфлікт не може й надалі тривати за рахунок страждань населення, а протистояння не повинно заглиблюватися далі”, – наголошується у заяві диппредставництва.

Зазначається, що попри домовленість у межах Тристоронньої контактної групи, збройні формування не виконали своїх зобов’язань щодо уможливлення відкриття пунктів пропуску в Золотому і Щасті, запланованого на 10 листопада.

“Ми закликаємо Росію використати свій вплив задля забезпечення виконання цих домовленостей. Як член Тристоронньої контактної групи Росія також веде прямі переговори з Україною і несе спільну відповідальність за успішне виконання висновків Паризького саміту”, – додали дипломати.

Читайте також:
Сепаратисти ОРДЛО не відкрили КПВВ зі свого боку. ФОТО, ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня, у штабі ООС заявили, що з 10 листопада Україна відновлює пропуск громадян через всі сім КПВВ на Донбасі.
Серед них і два нових пункти пропуску “Щастя” і “Золоте”. Всі КПВВ будуть працювати за графіком з 8 до 16.

При цьому бойовики відмовилися відкрити пропуск через КПВВ “Щастя” і “Золоте”. Окупанти вважають, що відкриття цих КПВВ не було узгоджене з ними.

Після цього українська делегація в ТКГ звинуватила Росію у зриві відкриття нових КПВВ і заявила, що Україна, попри відмову бойовиків відновити пропуск людей через лінію розмежування, відкриє нові контрольні пункти в’їзду-виїзду “Щастя” та “Золоте” на Донбасі.

10 листопада Україна зі свого боку відновила роботу всіх семи контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі.

Читайте також:
Зеленський перед відкриттям оглянув КПВВ “Щастя” на Луганщині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна