На вихідних активність українців у великих містах зменшилася на 27%, – РНБО

 

Карантин вихідного дня зменшив пересування та контакти між українцями. Зокрема, активність громадян у великих містах з населенням понад 100 тис. у суботу знизилася на 18,5%, а в неділю – на 27%.

Такі числа назвав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної хвороби, що відбулася під головуванням президента України Володимира Зеленського в понеділок, 16 листопада.

“Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначили, що на вихідних практично всі великі мережі торговельних центрів, магазинів непродовольчих товарів, розважальних закладів були зачиненими, а поліція працювала на запобігання можливих скупчень людей”, – повідомляють в пресслужбі ОПУ.

Зазначається, що складні ситуації в окремих областях виникли з продовольчими ринками.

Президент Зеленський висловився, що Україна зробила правильний крок, запровадивши на території України карантин вихідного.

“Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що вихідними фіксують найбільшу кількість нових випадків зараження. Зменшення контактів між людьми – це порятунок життів. Водночас треба відновити та вдосконалити всі програми економічної допомоги підприємцям, працівникам, які втратили роботу, самотнім людям”, – наголосив Зеленський.

Денис Шмигаль повідомив, що уряд уже реалізує та підготував додаткові заходи для підтримки бізнесу та людей, які втратили частину доходів через карантин вихідного дня.

“Зокрема, ми відновлюємо підтримку для малих підприємців з дітьми, програму з часткового безробіття, коли компенсується частина зарплати робітника. Також будуть діяти «кредитні канікули» для бізнесу в рамках програми “5-7-9″, визнання карантину вихідного дня форс-мажором, що допоможе бізнесу в питанні оренди та виконанні інших зобов’язань”, – сказав прем’єр-міністр.

Він також повідомив, що вже проведено низку зустрічей з бізнесом, який був обмежений у роботі через карантин вихідного дня.
У наступні декілька днів така робота буде посилена, зустрічі відбудуться з представниками кожної галузі.

Читайте також:
Поліція звітує про майже тисячу протоколів і проваджень щодо порушень “карантину вихідного дня”

Як повідомляла “Новинарня“, з опівночі 14 листопада в Україні за рішенням уряду почав діяти так званий “карантин вихідного дня”.
Під час карантину забороняється приймати відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо); приймати відвідувачів у ТРЦ та в інших закладах розважальної діяльності, спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах; заборонено діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів. Торгівлю дозволено здійснювати тільки продуктовим магазинам, аптекам, зоомагазинам та АЗС.
Водночас місцева влада в багатьох великих містах бойкотувала таке рішення Кабміну.

Читайте також:
Порушення “карантину вихідного дня”:
поліція в Києві почала справу щодо клубу “5 елемент” і закриває ресторани

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна