Поліція звітує про майже тисячу протоколів і проваджень щодо порушень “карантину вихідного дня”

 

В Україні за добу поліцейські розпочали дев’ять кримінальних проваджень та склали 990 адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень. Загалом зафіксовано 1029 повідомлень, пов’язаних з порушенням карантинних заходів.

Про це вдень у неділю, 15 листопада, повідомило Управління комунікації Національної поліції України.

За цими даними, до заходів із посилення публічної безпеки й порядку на території країни з метою запобігання поширенню коронавірусу залучено близько 20 тисяч правоохоронців. Зокрема, в перший день “карантину вихідного дня” працювали 1542 рейдові групи, які перевірили понад 17 тисяч суб’єктів господарювання.

“У результаті припинено роботу 1355 закладів господарювання, діяльність яких забороняється у вихідні дні: 891 закладів сфери торговельного і побутового обслуговування населення, 416 закладів громадського харчування, 21 дискотек та нічних клубів, 18 спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів, шести торговельно-розважальних центрів, трьох закладів, що надають послуги з розміщення осіб (крім готелів)”, – йдеться в повідомленні.

Найбільше порушень зафіксовано у Львівській області – 390, у Дніпропетровській – 209, у Черкаській – 128, у місті Києві – 121, у Київській області – 84 та в Тернопільській області – 74.

За виявленими порушеннями складено 990 адміністративних протоколів, передбачених ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину) Кодексу про адміністративні правопорушення.

Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо дев’яти кримінальних правопорушень.

Зазначається, що від початку карантинних обмежень навесні 2020 року 134 067 повідомлень про порушення. Поліцейські склали 52 003 адміністративні протоколи та розпочали 445 кримінальних проваджень.

Як повідомляла “Новинарня“, з опівночі 14 листопада в Україні за рішенням уряду почав діяти так званий “карантин вихідного дня”.
Під час карантину забороняється приймати відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо); приймати відвідувачів у ТРЦ та в інших закладах розважальної діяльності, спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах; заборонено діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів. Торгівлю дозволено здійснювати тільки продуктовим магазинам, аптекам, зоомагазинам та АЗС.
Водночас місцева влада в багатьох великих містах бойкотувала таке рішення Кабміну.

Читайте також:
Порушення “карантину вихідного дня”:
поліція в Києві почала справу щодо клубу “5 елемент” і закриває ресторани

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна