Порушення “карантину вихідного дня”: поліція в Києві почала справу щодо клубу “5 елемент” і закриває ресторани

 

У Києві поліцейські припиняють роботу ресторанів і фітнес-центрів, які порушують вимоги “карантину вихідного дня”.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Так, правоохоронці зачинили спортивний комплекс “5-й елемент”.

“Під час комплексних перевірок правоохоронці прибули у спорткомплекс, який, попри обмеження уряду, продовжив роботу. На прохання поліцейських припинити роботу адміністрація відреагувала відмовою. У результаті складено адміністративний протокол та розпочато кримінальне провадження”, – сказано в повідомленні поліції.

Зазначається, що поліцейські попереджали адміністрацію про адміністративну та кримінальну відповідальність, “однак у відповідь почули відмову припинити роботу і впустити поліцейських у приміщення”.

Адмінпротокол складено за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (“Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням”).
За цією статтею ККУ передбачено покарання у вигляді штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Генеральна директорка спортклубу Наталя Щербина вважає, що, порушивши кримінальне провадження, поліція виконує “політичне замовлення”.

Варто зазначити, що 14 листопада про порушення карантинних вимог у спортклубі “5-й елемент”, який належить п’ятому президенту України Петрові Порошенку, першим повідомив у телеграмі колишній нардеп Сергій Лещенко. Він оприлюднив відповідне відео з кафе і басейну спорткомплексу:

Крім того, пресслужба столичного ГУ Нацполіції інформує, що поліцейські в Києві склали адмінпротоколи на адміністрацію ресторанів “Хлібний” та “Редкая птица”, а також зачинили ресторан “Гавана” – також за порушення карантинних обмежень.

Як відомо, в Києві кілька днів поспіль реєструють близько 900-1000 нових випадків коронавірусної хвороби. Всього від COVID-19 в столиці померло 965 людей (за минулу добу – 15).

11 листопада Кабінет Міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні загальний карантин із “локдауном вихідного дня”.

У нічному клубі “Малевич” у Львові в ніч на 14 листопада поліція припинила концерт рок-гурту “Бумбокс”.

Читайте також:
Незважаючи на вихідний, в Україні зафіксували майже 10,7 тис. уражених коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна