Зеленський обговорив із Меркель ситуацію на Донбасі

 

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 10 листопада, під час розмови з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель обговорив ситуацію на Донбасі.

Про це інформує пресслужба глави держави.

Зокрема в фокусі уваги співрозмовників було питання досягнення миру на Донбасі та реалізації домовленостей Паризького саміту в Нормандському форматі від 9 грудня 2019 року.

Президент України розповів про перебіг найдовшого перемир’я на сході України.

“Маємо позитив – найтриваліше перемир’я за весь період війни. Ключове досягнення: кількість загиблих українських військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком. Однак усе ще тривають провокації з боку незаконних збройних формувань. Це надзвичайно ускладнює просування до миру”, – наголосив Зеленський.

Він окремо відзначив, що українська сторона в повному обсязі виконала домовленості щодо відкриття КПВВ “Щастя” та “Золоте” на Луганщині.

Це підтвердили міжнародні партнери України, зокрема дипломати інших держав, представники ОБСЄ в ТКГ. Водночас запланований початок роботи цих пунктів був зірваний іншою стороною, яка не відкрила КПВВ на непідконтрольній Україні території Луганщини.

Глава Української держави також розповів про підготовлений Україною план спільних дій, заздалегідь наданий нашим партнерам по Нормандському формату, який сприятиме активізації роботи ТКГ.

Президент України та канцлерка ФРН відзначили важливість майбутньої розмови радників лідерів “Нормандської четвірки”, запланованої на 20 листопада.

Також Володимир Зеленський звернувся до Ангели Меркель з проханням щодо розширення доступу України до вакцини проти коронавірусу, яка розробляється в межах міжнародного фонду COVAX.

Нагадаємо, від 9 листопада хворий на коронавірус президент Володимир Зеленський ізолювався та працює у віддаленому форматі.

Читайте також:
Зеленський поскаржився Макрону щодо недоступу МКЧХ на окуповану територію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна