КСУ відкрив провадження в справі про “штраф Зеленського”

 

Конституційний Суд України відкрив провадження у відповідь на запит розтлумачити положення Конституції щодо можливого притягнення президента до адміністративної відповідальності.

Про це в середу, 11 листопада, повідомляє “Радіо Свобода”

“Ухвалою Третьої колегії суддів Першого сенату Конституційного Суду України від 22 жовтня 2020 року №231-3(І)/2020 відкрито конституційне провадження в цій справі”, – розповіли в КСУ.

Нагадаємо, 3 червня пресслужба офісу президента поширила фото, де Зеленський відвідав кав’ярню в Хмельницькому.

При цьому уряд дозволив закладам громадського харчування приймати відвідувачів у приміщеннях лише з 5 червня.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що ресторани й кафе з відвідувачами в залах працюватимуть не раніше 10 червня.

10 червня стало відомо, що правоохоронці склали адміністративний протокол на Зеленського у зв’язку з порушенням карантину через відвідування кафе в Хмельницькому.

19 червня Хмельницький міськрайонний призупинив адміністративне провадження щодо порушення карантинних вимог президентом.

Читайте також:
Мінкульт не підтримує введення “карантину вихідного дня”

Рада запровадила штрафи за неносіння масок у громадських місцях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна