Суд призупинив адмінпровадження щодо кавування Зеленського в Хмельницькому

 

Хмельницький міськрайонний призупинив адміністративне провадження щодо порушення карантинних вимог президентом Володимиром Зеленським.

Таке рішення в п’ятницю, 19 червня, оголосив суддя Андрій Місінкевич, передає “Громадське”.

Суд мав розглянути питання щодо адміністративного порушення президента Володимира Зеленського.

Йдеться про відвідування президентом та делегацією кафе у Хмельницькому, коли це було заборонено згідно з карантинними обмеженнями.

Суддя призупинив провадження і звернувся до Верховного Суду для розтлумачення, чи може бути голова держави притягнутий до адміністративної відповідальності, адже відповідно до Конституції президент є недоторканним.

Як відомо, порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладення штрафу на громадян – від 17 000 до 34 000 гривень.

Як інформувала “Новинарня“, увечері в середу, 3 червня, пресслужба офісу президента поширила фото, де Зеленський відвідав кав’ярню в Хмельницькому.

При цьому уряд дозволив закладам громадського харчування приймати відвідувачів у приміщеннях лише з 5 червня.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що ресторани й кафе з відвідувачами в залах працюватимуть не раніше 10 червня.

10 червня стало відомо, що правоохоронці склали адміністративний протокол на Зеленського у зв’язку з порушенням карантину через відвідування кафе в Хмельницькому.

Читайте також:
Зеленський та Ляшко прокоментували візит до кав’ярні в Хмельницькому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна