Байден заявив Макрону та Джонсону про “інтерес до спільної роботи” у вирішенні конфлікту на Донбасі

 

Обраний президент США Джо Байден заявив, що готовий спільно з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном і президентом Франції Еммануелем Макроном працювати над вирішенням конфлікту на Донбасі.

Про це заявили у штабі Байдена у вівторок, 10 листопада, поінформував CBS News.

Під час розмови з Макроном майбутній президент США заявив про “інтерес до спільної роботи над вирішенням конфліктів в Україні та в Сирії, а також – над іранською ядерною програмою”.

Водночас у розмові з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном Байден заявив про бажання “працювати разом щодо таких тем, як Балкани й Україна”.

Нагадаємо, нещодавно кандидат від Демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу на виборах президента США і розповів, на чому зосередиться під час роботи на цій посаді.

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували поштою та достроково (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними. Аналітики визначили такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида. Із них Байден виграв у більшості, а також у Джорджії й Аризоні.

Остаточні підрахунки ще тривають, але провідні американські ЗМІ з обох таборів визнали перемогу Байдена (остаточно – після встановлення його переваги у штаті Пенсильванія, після врахування “поштових” бюлетенів).

Байдена вже привітали з обранням лідери іноземних держав, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

При цьому чинний президент-республіканець Дональд Трамп відмовляється визнати свою поразку та оскаржує результати голосування. Він не визнає “поштові” голоси, які дали перевагу Байдену в “хитких” штатах.

Читайте також:
Найстарший президент. Як Джо Байден ішов до посади і чого чекати Україні після його перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.