МВФ відреагував на рішення Конституційного Суду щодо е-декларування

 

Міжнародний валютний фонд вважає запровадження в Україні системи підзвітності державних чиновників через е-декларування важливим елементом двосторонньої взаємодії та закликає посилити ефективність всіх антикорупційних органів у державі.

Про це йдеться у відповіді речника МВФ на інформаційний запит “Укрінформу” щодо реакції Фонду на рішення Конституційного суду України про е-декларування.

“Запуск комплексної електронної системи доступу до інформації про активи та доходи високопосадовців у 2016 році був і залишається критично важливим кроком уперед в боротьбі з корупцією, і його не потрібно скасовувати”, – зауважили у МВФ.

При цьому підкреслюється, що найважливішим елементом взаємодії МВФ з Україною впродовж останніх років залишається створення ефективної антикорупційної бази.

“Підтримка та посилення ефективності всіх антикорупційних інституцій в Україні є ключовим фактором для розгортання більш потужного та рівного зростання, а отже, є важливим зобов’язанням за програмою, підтриманою МВФ”, – зауважується у відповіді.

Як підкреслили у Фонді, “дискусії з проблемних питань тривають”.

Читайте також:
Як за Януковича: секретар РНБО киває на російських “агентів впливу” під час ухвалення рішення КСУ

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний Суд України ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

28 жовтня Конституційний Суд оприлюднив своє рішення щодо конституційності окремих положень закону “Про запобігання корупції” .

Того ж дня ввечері Національне агентство з питань запобігання корупції закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення КСУ.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання РНБО для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози і виклики національній безпеці та обороні країни.

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України президент України Володимир Зеленський дав доручення невідкладно зареєструвати у Верховній Раді законопроєкт, у якому передбачається відновлення доброчесності судочинства у Конституційному Суді.
Також домовилися прискорити судову реформу.

Ввечері 29 жовтня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки про вжиття заходів для відновлення нормативно-правового регулювання діяльності антикорупційних органів та довіри до конституційного судочинства.

30 жовтня Національне агентство з питань запобігання корупції виконало розпорядження уряду й відкрило доступ до реєстру електронних декларацій.

Читайте також:
Законопроєкт президента щодо КСУ має ознаки конституційного перевороту, – Тупицький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.